Voor 2023 hebben wij geen contract afgesloten met de zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid Klik hier voor meer informatie.

ZwangerFit

 

NVFB-ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw en voor de pas bevallen vrouw. In deze opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym met de laatste inzichten over bekkenpijn en de bekkenbodemproblematiek. Dit alles is oefenbaar gemaakt met basiselementen uit de aerobic en de fitness. Nicky kan u tijdens en na uw zwangerschap optimaal begeleiden.

• U kunt vanaf de 12e week van uw zwangerschap tot aan de bevalling meedoen met ZwangerFit. Zo bereikt u dat uw fitheid en spierkracht langer behouden blijft. Al in een vroeg stadium van de zwangerschap kunnen de bekken- en bekkenbodemspieren getraind worden. Zo nodig geeft Nicky - die behalve ZwangerFit-docente ook bekkenfysiotherapeute is - aanvullende adviezen.

• Na de bevalling kan al vanaf 4 tot 6 weken geoefend worden. Indien gewenst kunt u doorgaan tot 9 maanden na de bevalling. Zo kan iedere vrouw oefenen zolang het haar nodig lijkt, eventueel in overleg met Nicky.

• De lessen hebben een vaste opbouw. Eerst is er aandacht voor warming-up en lichte fitheidstraining. Daarna wordt gericht geoefend op versterking, stabilisatie en coördinatie van de spieren van rug, heupen en bekken.

• Nicky geeft de ZwangerFit lessen gecombineerd aan zwangere en pas bevallen vrouwen tegelijk. Optioneel kan ingeschreven worden op enkele theorielessen.

• Tijdens de theorielessen komen alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, de geboorte en de periode daarna aan bod.  Een les kan samen met de partner gevolgd worden.

Contact

Openingstijden

maandag    8.00 - 21.00
dinsdag      8.00 - 21.00
woensdag   8.00 - 21.00
donderdag  8.00 - 18.00
vrijdag         8.00 - 18.00
zaterdag     op afspraak

Fysiotherapie Hövels & Kamp
Jolinkweg 2
7211 DM Eefde

0575 757 094
info@fysiotherapiehovelsenkamp.nl