Corona update Fysiotherapie Hövels en Kamp. Als gevolg van het corona virus hebben wij het beleid binnen de praktijk aangepast. Klik hier voor meer informatie.

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapeut Nicky Hövels-Kamp richt zich op mensen met problemen in het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. Dit kunnen zowel mannen als vrouwen zijn.
De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken die de blaas met de urinebuis, de baarmoeder met de vagina en de endeldarm ondersteunt. Die bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat urine, winden en ontlasting losgelaten of opgehouden kunnen worden. De spieren dragen bij aan de stabiliteit van het bekken. Ook hebben ze een functie bij seksualiteit.

Bekkenfysiotherapie voor alle bekken gerelateerde klachten

Bekkenfysiotherapeut Nicky Hövels-Kamp helpt bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van speciale apparatuur. De bekkenfysiotherapeut adviseert over houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en ondersteunende hulpmiddelen zoals een bekkenband.
Ook voor klachten en vragen op seksueel gebied kunnen patiënten bij de bekkenfysiotherapeut terecht. Tevens is alleen een bekkenfysiotherapeut bevoegd en deskundig om een inwendig onderzoek te doen.

Leren herkennen en trainen

De Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie De NVFB is een specialistenvereniging voor geregistreerde bekkenfysiotherapeuten. Meer informatie vindt u op de website van de NVFB.

Een behandeling bekkenfysiotherapie is een specialistische behandeling fysiotherapie. Als uw aanvullende verzekering fysiotherapie dekt, dan vallen de kosten voor bekkenfysiotherapie hieronder.

Contact

Openingstijden:

Ma - Vrij: 08.00u - 18.00u
Dinsdag en Woensdagavond tot 21.00u

Zaterdag: op afspraak
Zondag: Gesloten

Fysiotherapie Hövels en Kamp in Eefde
Jolinkweg 2
7211 DM Eefde

0575 757 094
info@fysiotherapiehovelsenkamp.nl